Интуицията ми говори, че ГЕРБ ще спечелят изборите, заяви по Euronews

...
Интуицията ми говори, че ГЕРБ ще спечелят изборите, заяви по Euronews
Коментари Харесай

Андрей Райчев: Интуицията ми говори, че ГЕРБ ще спечелят изборите

Интуицията ми приказва, че ГЕРБ ще завоюват изборите, съобщи по Euronews Bulgaria социологът Андрей Райчев. 

 

„ Ще имаме доста близка обстановка (след изборите – бел. ред.), само че с нов фактор – доста сериозен напън от Запада и Съединени американски щати за стабилизация на България и повода не е някаква особена угриженост към нашия живот, а с оглед войната в Украйна, където нещата се утежняват “, заяви в студиото на „ Добро утро, Европа “ Андрей Райчев. Той предвижда доста непосредствен резултат сред първите две обединения – ГЕРБ от една страна и обединяването на „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ от друга, като изборната победа ще донесе най-много психическо преимущество.

„ Аз съм съвсем сигурен, въпреки и това да е единствено вътрешен глас, че ГЕРБ ще са първи – допускам “, разяснява социологът.

България би трябвало да излезе режима на безконечни избори и ми се коства, че на 3 април ще се образува политическа конюнктура, при която ще имаме опция да излезем.
По думите му електоралната поддръжка за „ Възраждане “ не е повишена доста, Българска социалистическа партия е устойчиво под 10%, а новата групировка „ Левицата “ има късмет да прескочи бариерата от 4% за влизане в Народното събрание.

За България е значимо да има устойчиво държавно управление и е значимо политическите партии да изработят нужната формула за това, счита Райчев.

„ Който остане втори ще би трябвало да поддържа първия “, сподели още той.

По думите на социолога мненията на Радев за войната в Украйна буди съществено неодобрение в Съединени американски щати, като войната ще става все по-решаващ фактор във вътрешната политика у нас. " Те губят президента. И като губят президента, им би трябвало държавно управление. А това значи, че те ще бъдат доста съществени и доста мрачни по въпроса ", уточни Андрей Райчев, разяснявайки позицията на Съединени американски щати. " Радев " се прекръсти " и приказва единствено истината ", продължи Райчев, визирайки антивоенните изявления на президента. Според социолога такава позиция прави президента " цел ". Райчев не вижда условия за договореност сред Запада и Русия.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР